Sylvain Buffile Biography

Al op jonge leeftijd had Sylvain buitengewoon veel interesse in kunst. Van 1966 tot 1970 studeerde hij aan de kunstacademie van Aix-en-Provence. Sylvain volgde veel verschillende colleges maar deed nog niks met olieverf. In plaats daarvan bestudeerde hij de aquareltechniek welke hij zich meester maakte om objecten heel realistisch te verbeelden met gebruik van een dunne penseel.

Nadat Sylvain was afgestudeerd heeft hij veel gereisd naar Spanje, Italië, Engeland, Bulgarije, Roemenië en Noord-Afrika. Deze periode kenmerkte zich door vrijheid en inspiratie voor zijn toekomstige werk. In de periode na zijn studie tussen 1970 en 1976 maakte Sylvain schetsen en gouaches.

Hij werd geïnspireerd door verscheidene kunstschilders als de Fransman Auguste Chabaud, Edward Hopper en Giorgio Morandi.

Gedurende een periode van 10 jaar, vanaf 1977, had Sylvain Buffile talloze exposities in kunstgaleries in Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Van 1988 tot 1995 was er een expositie van Sylvain in de beroemde Parijse ‘Galerie Visconti’ aan de Rue de Seine. Vanaf 1996 tot heden organiseert Sylvain voornamelijk nog privé-exposities van Hannover tot de ‘French Library’ in Boston.

Sylvain woont nu in Mollégès, een klein dorpje in het Franse departement Bouches-du-Rhône in de Provence. Vandaag de dag maakt Sylvain alleen nog exclusief olieverfschilderijen waarin de focus ligt op het effect van licht.